Gelaatsverzorging

De wereld van Decleor

De geschiedenis van Decléor, dé specialist in Aromatherapie, kwam 35 jaar geleden voort uit enthousiasme en energie, dit onder leiding van Mevrouw Solange Dessimoulie. Het merk heette toen CLEOR (La Clé en Or qui ouvre le Temple de la Beauté - de gouden sleutel tot de schoonheidstempel). De uitgangspunten daarvan waren: "zichzelf zijn en niet de schijn ophouden". Elk onderdeel daarvan was ontworpen voor de huid, het lichaam en de geest: een fantastische, vooruitstrevende holistische benadering... Dat was in 1974!

Aan de oorsprong van dit fantastische avontuur stond een team enthousiaste medewerkers met veel durf, waaronder een schoonheidsspecialiste, een arts, een shiatsuleraar en een geniale aromatherapeute/fysiotherapeute, die een pionier was op haar gebied.

Op basis van hun gemeenschappelijke kennis, hun globale benadering van het lichaam en hun beheersing van de energiepunten konden zij verrukkelijke aromatische rituelen creëren die in de schoonheidsinstituten toegepast konden worden.

Zij zorgden ervoor dat geheel nieuwe schoonheidsbehandelingen ontstonden die gecombineerd werden met unieke, 100 % zuivere en 100 % natuurlijke productlijnen die geen kleurstoffen of conserveermiddelen bevatten. Deze hyperactieve serums, die Aromessences™ worden genoemd en onder de dagcrème worden aangebracht, krijgen onmiddellijk succes. Ze worden al snel gevolgd door innoverende verzorgingsproducten voor het gezicht en het lichaam, en tevens door een zonverzorgingslijn en een lijn voor mannen; al deze lijnen maken gebruik van fijne texturen, serums, balsems en crèmes.

Aan het eind van dit decennium wordt CLĖOR gedoopt tot DECLÉOR: een ware omwenteling.

In de loop van de jaren ‘90 wordt de aromatherapie internationaal erkend en krijgen de Aromessences™, die het merk zijn herkenbaarheid geven, een bepaalde status. De professionele behandelingsmethoden worden toegepast in een zich sterk uitbreidend netwerk van bloeiende schoonheidsinstituten en spa's. De verzorgingsrituelen en -producten zijn op het ogenblik de 2 pijlers van DECLÉOR, waarbij er een wisselwerking is ontstaan tussen het ene bedrijfsonderdeel die het andere ondersteunt, wat op zijn beurt weer leidt tot nieuwe ontwikkelingen.

In 2000 neemt het avontuur een grotere dimensie met de komst van de Shiseido Groupe, die DECLÉOR de gelegenheid geeft haar onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling uit te breiden en nieuwe handelssteunpunten op te zetten, hoofdzakelijk in Azië.

Op het ogenblik is DECLÉOR werelds grootste merk op basis van cosmetische aromatherapie.

Door de hoge eisen aan de kwaliteit van de producten en de behandelingen enerzijds en de betaalbaarheid anderzijds, wist DECLÉOR vrouwen van alle leeftijden en uit alle groeperingen die gevoelig zijn voor een totaalaanpak van de schoonheid, om zich heen te verzamelen.

Deze baanbrekende werkwijze wordt zowel weerkaatst in de diversiteit van de distributienetwerken als in de nadruk die wordt gelegd op onderzoek, opleiding, productiemiddelen en de belofte van dit merk.

EEN REIS VAN WELBEHAGEN

De hand: het hart van het ritueel
De filosofie van Decléor is al meer dan 35 jaar gebaseerd op de kennis van de vitale energieën. Samen met de wetenschappelijke kennis van essentiële oliën, zijn verzorgingen ontstaan met een buitengewone doeltreffendheid. De bewegingen of gebaren van de experten in de aromatherapie, die de kracht van de natuurlijke verzorgingen optimaliseren, zijn gebaseerd op Shiatsutechnieken. Zo is ook de Aromapressie ontstaan die de penetratie van de essentiële oliën bevordert en de weldaden ervan versterkt. De Aromadrainage vervolledigt de verzorging door de huid te verlichten en een absoluut moment van ontspanning aan te bieden. Deze specifieke technieken, uitgevoerd door een professionele hand, vragen een aandachtige en veeleisende kennis. Ieder ritueel wordt speciaal omschreven door Decléor.

Mise en scène
Elk ritueel nodigt u uit voor een zintuiglijke reis die u verder van uzelf brengt om uw schoonheid beter tot uiting te brengen.
Elk ritueel geeft een bepaalde waarde aan uw verzorging:

-De warmwaterkruik, een aangename, zachte warmte, blijft tijdens de hele verzorging bij u.

-Frisse of warme aromatische oshiboris, afhankelijk van het seizoen, benadrukken de verzorging met een genereus en prettig gebaar. Ze zijn comfortabel en omgeven het lichaam met water.

-Oogkussentjes tijdens de inwerktijd van het masker brengen de geest tot rust en zorgen voor een ware ontspanning.

-Muziek maakt deel uit van de verzorging. Bij een zintuiglijke reis hoort een muzikale reis…

En natuurlijk nog veel meer... Elk ritueel zorgt ervoor dat de verzorging onvergetelijk is door haar mise en scène, verscheidenheid en erkenning…

“ De schoonheid der dingen leeft in de ziel van degene die ze aanschouwt”
(David Hume °1711)

AROMATISCHE RITUELEN: PROTOCOLS

Onze rituelen, geïnspireerd op een zeldzame associatie van essentiële oliën en het concentraat van natuurlijke bestanddelen in de specifieke maskers, bieden een enorme doeltreffendheid door een fantastisch gevoel van welzijn. Want, hoe meer de huid zich kan ontspannen, hoe beter en dieper alle werkstoffen kunnen binnendringen.

Le Petit Salon biedt u graag deze schat aan weldaden aan in een opeenvolging van stuk voor stuk betoverende en geraffineerde gebaren die de handtekening van Decléor dragen en elk moment van het ritueel betoveren:

- modelage van de rug: verwelkoming

- Aromapression: de duimen voeren diepe en stevige drukkingen uit op bepaalde punten op de rug en het gelaat om energie vrij te maken, te stimuleren en te verspreiden gelegen in de onzichtbare kanalen: de energetische meridianen

- Aromadrainage: een absoluut moment van relaxatie

- Aromassage: met een gevarieerd ritme wordt een ontspannende massage van gelaat, hals en decolleté toegepast en ervaart u een ongelooflijk gevoel van welzijn. Uw gezicht beleeft een puur moment van geluk, los van de unieke en rijke verzorgingen

- modelage van de armen en de handen: deze passen we toe tijdens de inwerktijd van het masker

- oshiboris: dit zijn vochtige en warme kompressen die men in Japan gebruikt om zich te verfrissen. Het is een verwelkomingsritueel dat uitnodigt tot een moment van plezier en ontspanning. Het principe van deze Aziatische traditie is natuurlijk in harmonie met de geest van Decléor verzorgingen en wordt een onmisbare stap bij de schoonheidsrituelen

REINIGEND RITUEEL

Deze werd gecreëerd om de oppervlaktereiniging te versterken en aan de verwachtingen van een dieptereiniging te voldoen.

Dankzij het gebruik van professionele producten kunnen we de reinigende en gommende stap van gelaat, hals en decolleté toepassen.

1. REINIGEN: met ‘Reflet de Pureté’: dieptereiniger met essentiële oliën, enzymen en katoenmelk

2. EXFOLIATIE: met ofwel ‘Matière à Gommer’: peeling voor een zacht gevoel met plantaardige microvezels, enzymen en essentiële oliën; ofwel ‘Alpha+ Gel’: verzorgingsgel met alpha hydroxyzuren en plantenextracten

ANTIVEROUDERINGSRITUELEN

De aromatische antiverouderingsrituelen werden uitgewerkt vanaf doelgerichte en diepgaande technieken en methodes die beter beantwoorden aan de behoeften en verwachtingen van de vrouw van elke leeftijd.

De techniek met de Qi Booster en de modelage EXCELLENCE zijn enkel bedoeld voor 40- en 50- plussers. Deze premiumverzorging wordt voorgesteld voor een globaal antiverouderingseffect.

De Qi Booster is een massage accessoire die deel uitmaakt van de acupunctuur. Het brengt de gelaats-en lichaamsenergieën in evenwicht om de huid terug gezond te maken. Het werkt in op de spieren, zenuwen, den meridianen en de reflexzones. Het bevordert op die manier de celuitwisseling en voorziet de huid van zuurstof.

Voor 30-plussers blijven de verzorgingstechnieken onveranderd bij het tegengaan van de eerste tekenen van veroudering.


1. AROMA ESSENTIEL (1u15 of 1u30)  65 - 75 euro

Deze verzorgingen kenmerken zich door het aanbrengen van een 100% natuurlijk masker van lijnzaad, tarwekiemen en zonnebloemzaad. Laat u tevens verrassen door de heerlijke, comfortabele textuur van verschillende vitaminen en proteïnen die voeden en relaxeren. Een onmisbare behandelende stap opdat uw huid terug een perfect evenwicht vindt, essentieel om zich terug goed te voelen.

 • AROMAPLASTIE ESSENTIEL: voor alle huidtypes
 • AROMAPLASTIE PURETĖ : voor de gemengde tot vette huid
 • AROMAPLASTIE NUTRITION: voor de droge huid
 • AROMAPLASTIE DOUCEUR: voor de gevoelige huid
 • AROMAPLASTIE JEUNESSE: voor de rijpere huid
 • AROMPLASTIE ĖCLAT: voor de doffe, vale huid


2. AROMA EXPERT (1u15 of 1u30)  70 - 80 EURO

Specifieke verzorgingen dankzij de aangepaste maskers met een concentraat aan doelgerichte bestanddelen en met erkende eigenschappen om het ultieme antwoord te geven aan de meest veeleisende huidtypes. Dompel je onder in een gevoel van enorme doeltreffendheid en absoluut welzijn dankzij een subtiel mengsel van kracht en zachtheid.

 • HYDRA FORCE: hydraterende verzorging voor een stralende teint
  Herbront de huid intens, hydrateert en relaxeert onmiddellijk
  Met extracten van puur fruit en bloemen en met essentiële oliën van neroli, petit grain en santal
 • MATE ET PURE: een doelgerichte verzorging voor problemen bij de gemengde en vette huid
  Brengt de huid terug in evenwicht door de talgproductie te beperken, zuivert en verfijnt de huidporiën
  De huid is mat en helder
 • Met extracten van waterplanten en actieve essentiële oliën van ylang ylang, geranium en rozemarijn
 • DIVINE NUTRITION: voedende en hydraterende verzorging die de droge en gedehydrateerde huid versoepelt
  Voedt intens, hydrateert en beschermt langdurig
  De huid is terug soepel, zacht en comfortabel, ze heeft meer weerstand en vertoont minder rimpels
  Met graan, plantaardige melk, extracten van honingblaadjes en kastanje en essentiële oliën van angélique, kamille en geranium en gel van de baobab boom
 • HARMONIE CALM INTENSE: voor de gevoelige en geïrriteerde huid
  Kalmeert, verzacht en gaat roodheden tegen door de wand van de haarvaatjes te verstevigen
  Met melk van roos, lelie en katoen en essentiële oliën van kamille, marjolein, lavendel en roos
 • WHITE BRIGHT EXTREME: voor de doffe, vale en gepigmenteerde huid
  Reguleert pigmentatie en verbleekt de bestaande pigmentvlekken
  De huid licht op, glanst en straalt
  Met een verblekend complex van essentiële oliën van mimosa, petit grain, neroli, peterselie en citroen


3. AROMA EXPERT JEUNESSE (1u15 of 1u30)

De huid op elke leeftijd sublimeren en verjongen… een droom die werkelijkheid wordt door zeer precieze rituelen uitgewerkt met precieze gebaren. De harmonie tussen het product en het gebaar is compleet en beantwoordt aan de schoonheidsvereisten van elke leeftijd. Wij bieden u drie anti-age verzorgingen aan die elasticiteit van de huid verbeteren, de huid verstevigen en meer volume geven.

 • • EVIDENCE  € 75 - € 85
  Vervaagt de eerste tekenen van veroudering (vanaf +/- 30 jaar)
  De huid is glad, energierijk en geremineraliseerd
  Met zeealgen, bloemenwater van oranjebloesem, plantenextracten, vitamine C en essentiële oliën van neroli, petit grain en santal
  Dit concentraat van doeltreffende bestanddelen bezorgt oligo-elementen en beperkt het structuurverlies van proteïnen van het steunweefsel
 • • LISS’AGE  € 80 - € 90
  Redynamiseert de huid met de Qi Booster (vanaf +/- 40 jaar)
  De huid is glad, zacht en onthult een egale en stralende teint, het gezicht is hertekend
  Smeltende patch met plantenextracten en essentiële oliën van iris, jasmijn en manuka
  Dit concentraat van zeer resultaatgerichte, actieve bestanddelen versmelten met de huid en geven hun weldaden langzaam vrij voor een globale antiverouderingswerking
 • • LISS’AGE EXCELLENCE  € 85 - € 95
  Redensifieert de huid met de Qi Booster en modelage EXCELLENCE (vanaf +/- 50 jaar)
  De huid is glad, zacht en onthult een egale en stralende teint
  Smeltende patch met plantenextracten en essentiële oliën van iris, kamille, korenbloem, magnolia en wierook
  Dit concentraat van zeer resultaatgerichte, actieve bestanddelen versmelten met de huid en geven hun weldaden langzaam vrij voor een volledig verstevigende en zichtbaar rimpel corrigerende werking.


4. AROMATISCHE EXPRESS RITUELEN

  U hebt weinig tijd? Deze express rituelen werden geformuleerd om een maximum resultaat te bieden van schoonheid en welzijn in een minimum van tijd.

 • • AROMA ĖCLAT (30 min)  € 45
  Een stralende huid, een puur moment van ontspanning tijdens de dag…
  U geniet van een modelage van de rug, een oppervlaktereiniging, van de Aromapression en de Aromadrainage met aangepaste AROMESSENCE™ en we sluiten af met een beschermende, aangepaste dagcrème.
 • • AROMA DĖCOUVERTE (30 min)  € 45
  Een unieke en zintuiglijke ontdekking van de aromatherapie… U geniet van een modelage van nek en schouders, een oppervlaktereiniging, van de Aromapression met aangepaste AROMESSENCE™, van een aangepast masker en we sluiten af met een beschermende, aangepaste dagcrème
 • • AROMA JEUNESSE (45 min)  € 50
  Een gladde en verkwikkende huid in een mum van tijd…
  U geniet van onze verjongingsrituelen: een modelage van de decolleté, een oppervlaktereiniging, de Aromadrainage met QI BOOSTER, de Aromapression met de AROMESSENCE™ EXCELLENCE SERUM, de Aromassage met de AROMESSENCE™ BAUME EXCELLENCE en we sluiten af met de EXCELLENCE DE L’AGE dagcrème en de regenererende oog- en lippencrème.
 • • AROMA TEENAGER (45 min)  € 55
  Zuiverheid en intense matheid voor jonge acnéhuidjes (+/- 13 tot 18 jaar)
  U geniet van een oppervlakte- én een dieptereiniging, van de Aromapression met de AROMESSENCE™ YLANG YLANG SERUM, de Aromadrainage met de AROMESSENCE™ BAUME YLANG YLANG, van een zuiverend of hydraterend masker en van de GEL CREME YEUX HYDRATANT ROSEE FLORALE en de FLUIDE MATIFIANT PEAU DE PECHE als afsluiter.


5. AROMATISCHE RITUELEN VOOR DE MAN

MEN SKINCARE: DE VERZORGING MAAKT DE MAN
De huid van de actieve, moderne man is vandaag de dag net zo goed als die van de gemiddelde vrouw blootgesteld aan invloeden van buitenaf. Daarenboven beschadigt de dagelijkse scheerbeurt de hydrolipide film van het gezicht met als gevolg snijwondjes, irritaties en ontstekingen, waardoor het ecosysteem van de huid danig verstoord wordt. Zowat 80% van de mannen heeft bewust of onbewust last van een overgevoelige huid die tekenen vertoont van uitdroging, spanning en irritatie. Huid- en lichaamsverzorging zijn dan ook niet langer meer in strijd met mannelijkheid.

Decléor heeft een specifieke productlijn ontwikkeld voor mannen. De mannenhuid verschilt immers radicaal van die van dames. Ze is doorgaans 15% tot 24% dikker waardoor ze denser maar ook vetter is. Het typische mannelijke hormoon testosteron zorgt immers voor een relatief hoge afscheiding van talg. Die talg brengt een soort van olieachtige film aan op de huid waardoor vocht in de huid minder snel verdampt. Rimpels verschijnen later maar wanneer ze verschijnen, zijn ze meteen dieper.

Reden genoeg voor Decléor om een ‘men only’ verzorging aan te bieden. De huid wordt ontgift, gezuiverd, gekalmeerd en verfrist dankzij een cocktail van natuurlijke bestanddelen, vol vitaliteit, in een “crèmig-schuimig” maskertextuur.

De productlijn omvat 5 essentiële verzorgingsproducten die rijk zijn aan actieve ingrediënten: essentiële oliën van kruidnagel, pepermunt en eucalyptus en plantaardige oliën van zachte amandelen, jojoba en Rubiginosa.

Centraal hierbij staat het gebruik van essentiële oliën om een perfect scheerresultaat te krijgen. AROMESSENCE™ TRIPLE ACTION, een vloeibaar, 100% natuurlijk serum met een drievoudige werking en een maximale doeltreffendheid: voor het scheren bereidt dit serum de huid voor (essentiële olie van Eucalyptus, jojobaolie), daarna verzacht en kalmeert de eventuele irritatie bij het scheren (olie van zachte amandelen, olie van Rosa Rubiginosa) en helpt het de nagroei af te remmen (essentiële olie van kruidnagel).

“ Haal de energie voor uw schoonheid uit onze filosofie”


RITUELEN GEWIJD AAN DE SPECIFIEKE BEHOEFTEN VAN DE MAN
 • • SOIN ĖNERGISANT INTENSE VISAGE (1U30)  € 75
  U geniet van een modelage van de rug (incl. nek en schouders), een oppervlakte- en dieptereiniging, van de Aromapression met de AROMESSENCE™ TRIPLE ACTION, de Aromadrainage en de Aromassage met de AROMESSENCE™ BAUME ESSENTIEL, van een specifiek oog- en gelaatsmasker en ten slotte van een aangepaste ooggel en dagcrème.
 • • ENERGIE EXPRESS (45 MIN)  € 50
  U geniet van een modelage van de nek en schouders, een oppervlakte- en dieptereiniging, van de Aromapression met de AROMESSENCE™ TRIPLE ACTION, van een specifiek gelaatsmasker en ten slotte van een aangepaste ooggel en dagcrème.